Bred erfaring med tannimplantat - Midt i Oslo sentrum

Tannimplantat erstatter tapte tenner på en trygg måte

Når en tann mangler eller må fjernes kan den erstattes med et tannimplantat. Dette er en moderne behandling som gir gode resultater for de aller fleste.

Å miste tenner og tannfeste er en ubehagelig opplevelse som kan virke skremmende på mange. Heldigvis finnes det i dag god og trygg behandling for å erstatte tapte tenner.  

Når tennene løsner fordi røttene er ødelagt må både rotsystemet og tannen erstattes. Årsaken til at tannfestet blir borte kan være flere. Vanligvis skyldes det en tannkjøttsykdom men det kan også skje som følge av en skade. 

Hva er tannimplantat?

Et tannimplantat er en moderne erstatning av tenner som har gått tapt. Selve implantatet er formet som en skrue med gjenger. Implantatet settes inn som erstatning for en eller flere røtter som har gått tapt. De fleste tannimplantater er laget av en legering med titan som blant annet er kjent for å være lite allergifremkallende.

En «ny» tann (tannprotese) laget av porselen festes oppå tannimplantatet.

Slik festes tannimplantatet

Tannlegen borer et hull i kjeven med et bor og skrur implantatet ned i hullet. Deretter festes en tannprotese på toppen av tannimplantatet.

For at tannimplantatet skal integreres så godt som mulig med kjevebenet har det en ru overflate. Etter hvert vokser implantatet sammen med kjevebenet.

Tannimplantat – behandling og prosedyre

Vi har lang erfaring med tannimplantat og garanterer at du får en trygg og profesjonell behandling. Det første vi gjør er å foreta en grundig undersøkelse av helsen din. Forhold som sykdom, medisinering og røyking kan påvirke resultatet av behandlingen, derfor må det tas med i vurderingen.

Å erstatte tenner kan være en omfattende prosess, derfor er vi opptatt av at du er informert om de forskjellige fasene av behandlingen.

Undersøkelse og vurdering

Vi undersøker mulighetene for å sette inn tannimplantat i kjeven din. Ved hjelp av røntgenundersøkelser får vi et godt bilde av forholdene der implantatet er tenkt. Sammen diskuterer vi forskjellige behandlingsalternativer og finner den som er riktig for deg. Hvis valget faller på implantat setter vi opp en tidsplan.

Innsetting av tannimplantat

Det skal ikke gjøre vondt å sette inn et implantat, derfor får du lokalbedøvelse. Noen foretrekker å få beroligende midler i tillegg. Det er også mulig å få narkose.

Etter 2-3 måneder vil kjevebenet ha grodd rundt tannimplantatet slik at det har festet seg godt.

Feste av tannkrone

Når tannimplantatet har festet seg starter vi prosedyren med å sette inn den nye tannkronen. Vanligvis vil det være behov for opptil fire tannlegebesøk før tannkronen er på plass. I denne perioden få du midlertidige tenner i området som behandles.

Etter behandlingen

De fleste opplever å få mindre blåmerker og at tannkjøttet og bløtvevet hover litt opp. Hvis du føler ubehag kan du behandle det med vanlig smertestillende. De fleste kan gå på jobb neste dag.

 

Fordeler med tannimplantat

Den første tiden etter at du har fått tannimplantat må du vise litt forsiktighet, deretter kan du bruke tennene på samme måte som naturlige tenner. Tannimplantat føles helt naturlig og du trenger ikke ta hensyn til det på annen måte enn med naturlige tenner.

Et tannimplantat varer normalt livet ut.

 

Dette koster tannimplantat

Prisen på tannimplantat varier ut fra type og ikke minst hvor stort område som er berørt. Totalsummen kan bli stor. Derfor er det verdt å sjekke om du kan få refundert noe av kostnaden.

Støtte ved behov for tannimplantat

Hvis du har behov for tannimplantat kan du få støtte fra Helfo. Det er Folketrygden som avgjør om du har rett til stønad og hvor mye. Du kan få støtte blant annet hvis du har

  • Munntørrhet i kombinasjon med karies (hyposalivasjon)
  • Tannkjøttsykdom som fører til at tennene ikke kan behandles  
  • Sterkt nedsatt evne til egenomsorg
  • Gebiss eller protese som ikke lar seg feste
  • Tannskade som følge av ulykke
  • Yrkesskade
  • Diverse andre forhold som gir rett til refusjon

Har du spørsmål om tannimplantat?
Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.