Bestill time nå

Kontakt oss

Finn veien

Effektiv fjerning av tannstein – Oslo sentrum

Hos oss får du fjernet tannstein på en rask og skånsom måte.

De aller fleste får tannstein i større eller mindre grad. Tannstein gjør at tennene lettere blir misfarget og kan i tillegg gi dårlig ånde. Hos oss får du fjernet tannstein på en rask og skånsom måte.

Fjerning av tannstein kan hjelpe mot dårlig ånde

Tannstein setter seg ofte på innsidene av tennene, særlig i underkjeven. Siden det oppstår på steder det ikke er så enkelt å komme til med tannbørsten kan det føre til både misfarging av tenner og dårlig ånde. I verste fall kan det resultere i tannkjøttbetennelse eller at tennene løsner.

 

Tannstein er så hardt at du må ha profesjonell hjelp for å få det bort. Våre tannleger og tannpleiere har lang erfaring med å fjerne tannstein på en rask og effektiv måte.

 

Slik fjerner du tannstein

Når du først har fått tannstein nytter det ikke med en god tannbørste, uansett hvor godt du pusser. For å fjerne tannsteinen må du få hjelp av en tannlege eller tannpleier. De fjerner tannsteinen manuelt ved hjelp av håndinstrumenter med forskjellige vinkler, eller med maskiner som benytter ultralyd.

Vi anbefaler å fjerne tannstein regelmessig, gjerne en gang i året. Våre tannpleiere (tannleger?) har bred kunnskap og moderne utstyr som sikrer deg god behandling.

Fjerning av tannstein skal ikke gjøre vondt, men noe synes det er ubehagelig. Da du kan be om å få bedøvelse i forkant av behandlingen.

 


Tannstein

 

Hva er tannstein?

Årsaken til tannstein er at mineraler fra spyttet binder seg med bakteriebelegg på tennene (plakk). Så lenge belegget er mykt blir det borte når du pusser tennene. Men siden tannbørsten ikke kommer til over alt vil noe av bakteriebelegget bli liggende igjen på de vanskeligste stedene. Etter et par uker blir dette til tannstein.

Derfor gir tannstein dårlig ånde

Over tid kan det legge seg et bakteriebelegg på overflaten av tannsteinen. Disse bakteriene produserer sulfat og svovelgasser som fører til dårlig smak i munnen og dårlig ånde.

Tannstein behandling

 

Hvem får tannstein?

Nesten alle får tannstein i større eller mindre grad. Mengden avgjøres blant annet av sammensetningen i spyttet ditt. Baksiden av tennene i underkjeven er spesielt utsatt fordi spyttkjertlene tømmer seg i dette området.

Er tannstein farlig?

Tannstein er ikke direkte farlig, men det kan føre til mye ubehag om det ikke fjernes. Når det harde belegget blir liggende på overflaten av tennene er det vanskelig å holde tannen ren. Det øker risikoen for hull i tennene.

Hvis tannsteinen ikke fjernes vil den etter hvert bevege seg nedover tannen og under tannkjøttet. Det kan føre til tannkjøttbetennelse (gingivitt). I verste fall kan dette utvikle seg til tannløsning og kronisk marginal periodontitt.

God munnhygiene gir mindre tannstein

Det viktigste for å unngå eller redusere omfanget av tannstein er å ha god munnhygiene slik at du fjerne så mye plakk som mulig. Det betyr blant annet at du må

  • pusse tennene nøye morgen og kveld
  • bruke tanntråd, tannpirker eller mellombørste hver dag
  • bruke en god og myk tannbørste
  • børste tennene riktig

Du kan også vurdere å bruke en munnskyllevæske som reduserer plakk.

Har du spørsmål om tannstein? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg så godt vi kan!