Fjerning av visdomstenner – Oslo sentrum

Vi tar en grundig vurdering av visdomstennene dine og sammen avgjør vi om de bør trekkes…

For noen byr visdomstennene på store problemer. Ofte er det trangt om plassen, noe som kan føre til smerter og betennelse. Da kan løsningen være å fjerne visdomstannen.

Hva er visdomstenner?

De fire visdomstennene sitter bakerst i kjeven oppe og nede. Visdomstennene er de siste tennene vi får og kommer ofte frem først i 20-års alderen. Så lenge visdomstennene ikke byr på problemer er det ingen grunn til å trekke dem. For noen byr imidlertid visdomstennene på til dels store problemer. Da kan det være riktig og nødvendig å få dem fjernet.

Visdomstann og smerter

Kanskje har du kjent at det er ømt og sårt når visdomstennene vokser ut? Det er helt vanlig og gir ingen grunn til fjerne dem. Sårheten forsvinner gjerne når tannen har vokst ut. Hvis du trenger å lindre smertene kan du forsøke å bruke munnskyllevann med klorheksidin. Det kan også være god hjelp i å ta smertestillende som ibuprofen eller paracetamol.

Vanlige problemer med visdomstenner

Hvis visdomstennene fører til vedvarende plager bør du vurdere å fjerne dem.

De fleste problemer med visdomstennene skjer som følge av at det oppstår

For noen fører visdomstennene til andre plager, for eksempel

  • skade på andre tenner som følge av at visdomstennene presser på nabotennene
  • cyste i kjeven og som kan skade kjevebenet eller andre tenner
  • at det blir for trangt i kjeven slik at fortennene risikerer å bli skjeve og bittet endres

 

Trekking av visdomstann

Før vi fjerner visdomstannen gjør vi alltid en grundig vurdering i samråd med deg, slik at vi er sikker på at vi velger den riktige løsningen.

Når vi skal trekke visdomstannen får du lokalbedøvelse først. Deretter fjerner vi tannen skånsomt og ved hjelp av moderne utstyr. Vanligvis er det hele over i løpet av et drøyt kvarter.  

Hvis du har behov for noe beroligende når vi trekker visdomstannen kan du få et legemiddel som heter benzodiazepin. For noen kan det være riktig med narkose, spesielt hvis alle fire visdomstennene skal trekkes samtidig. For å dempe hevelse og smerter er ibuprofen og/eller paracetamol nyttig.

 

Hva koster det å fjerne visdomstenner?

En visdomstann som må opereres bort koster mer enn om vi kan trekke den. Det er fordi en operasjon er et mye større inngrep og at de som opererer har spesialkompetanse på akkurat dette området. En del av kostnadene ved operasjon kan du få dekket av helsevesenet.

Sjekk prisene våre her

Smerter etter trekking av visdomstann

Etter at visdomstannen er trukket opplever de aller fleste at det hovner opp rundt området der visdomstannen var, noe som kan føles ubehagelig. En sjelden gang oppstår det en nerveskade som kan gi nummenhet i leppen eller tungen, og i svært sjeldne tilfeller blir denne skaden varig.  

Hvis ikke hevelsen går ned og smertene fortsetter må du ta kontakt med oss.

Har du flere spørsmål om visdomstenner og lurer på om du bør fjerne dem?
Ta kontakt med oss så hjelper vi deg!